fbpx

Felvétel

Miket biztosítunk?

Mi biztosítjuk a megfelelő eszközöket a kiváló felvételhez. Erről több információt a GYIK menüpont alatt találsz.

Segítünk a folyamat közben, hogy mit hogyan célszerű felvenni és tippeket adunk, hogy még jobb lehessen a végeredmény.

Úgy rendeztük be a stúdiót, hogy otthonosan érezd magad, mert tudjuk, hogy ez kihat a végeredményre.

Az alapvető kényelem mellett (pl. mikrofonállvány magassága) számos egyéb módon könnyítjük meg a dolgodat. Többek között úgy effektezzük a hangodat, ahogy szeretnéd, de ezt a jelet nem rögzítjük, csak Neked küldjük vissza a fejhallgatóba. Ebből következik, hogy úgy hallod vissza magadat, mintha már nagyjából ki lenne keverve az acapellád, de bármikor tudunk módosítani rajta, hiszen a felvett jel csak egy pre-ampot és egy leveller kompresszort kap.

Már a felvétel közben is megmutatjuk, hogy nagy vonalakban hogy szólna a kikevert anyag, így egyből láthatod, hogy tetszik-e az irány.

Soha nem adunk két előadónak időben egymáshoz közeli időpontot, így teljesen kizárjuk a kapkodás lehetőségét.

Felvétel Árnyékkal 900x900

A felvételek Budapesten, a XV. kerületben készülnek.

A felvétel lépései

Mielőtt ideérsz, mi már mindent előkészítünk a Számodra. Betöltjük a zenei alapodat, beállítjuk a BPM-et, a hangnemet és még egy általánosan jól szóló felvételi láncot is összeállítunk, amit könnyen és gyorsan Rád lehet szabni.

A felvételeket Rigóczki Márton készíti, aki többek között arról ismert, hogy mindent 100%-osan készít el és maximálisan fókuszál az adott feladatra. A mikrofon, fejhallgató és egyéb eszközök beállítása mellett minden vendégünket egy pohár hűvös, szénsavmentes ásványvízzel várjuk, amely nagy segítség a felvételek során. Emellett mindig egyeztetünk, hogy van-e a kliensünknek bármiféle speciális igénye.

Van olyan kliensünk is, aki egy meleg teát és egy hideg sört kér a felvételhez.

Nagyon fontos, hogy nem kezdjük el azonnal a felvételt, hanem hagyunk időt ráhangolódni. Ekkor már Mártonnal leszel/lesztek a stúdióban, akivel átbeszéiltek az elképzeléseket és ráhangolódtok a projektre.

Dohányozni a stúdión kívüli erkélyen van lehetőség, így gyakorlatilag bármikor rágyújthatsz.

A felvételek rögzítése előtt beálltjuk a Számodra ideális mikrofonmagasságot, a fejhallgató hangerejét, a hangerőarányokat (a zenei alap és a hangod hangerőarányát), a felvételi jelszintet és a hangodon lévő effekteket.

Nálunk két effektlánc is használható szimultán, így könnyedén megoldható, hogy például a fejhallgatóban sok visszhanggal hald vissza magad, de a rögzített jelen csak egy kis preamp és leveller kompresszor legyen.

A technikai adottságok soha nem korlátoznak be!

Mindig kapsz visszajelzést és támogatást a felvétel készítése folyamán. Márton folyamatosan ellát instrukciókkal és végig vezeti a felvétel menetét, emellett pedig teljesen rugalmas, így az sem okoz gondot, ha a felvétel közben megváltozik a koncepció.

A felvétel folyamán az előre betöltött effektek segítségével gyorsan tud biztosítani Számodra egy olyan összképet, ahol azonnal hallod, hogy nagy vonalakban milyen lesz a végeredmény. Fontos kiemelni, hogy egyáltalán nem ciki ha sokszor hibázol, sőt, kifejezetten előnyös, hiszen ez jelzi, hogy mindent beleadsz amit tudsz és elviszed a projektet a határaidig.

Amennyiben utómunkát is rendelsz a felvétel mellé, vagy a választott csomag azt is tartalmazza, akkor már a felvételt követően elküldjük emailben, vagy messengeren (vagy rárakjuk a pendriveodra, ahogy neked a legkényelmesebb) az akkori verziót, hogy Te is hallgathasd egyből és írj/hívj bennünket, ha bármi eszedbe jut.

A keverés Expressz Rendeléssel 4 napot, anélkül 8-10 napot vesz általánosságban igénybe, viszont naponta tudjuk küldeni neked az újabb verziót, amennyiben igényled.

Azért nem ajánljuk, hogy az 1 nap alatt elkészült keverést publikáld, mert ez nagyjából 90%-os állapotú. Az ezt követő alkalmakkor mindig történik egy kis változtatás a zenén, hogy tényleg kiváló minőségű lehessen. Ezt egyben azért nem lehet elkészíteni, mert az emberi fül rövid idő után megszokja azt amit hall, onnantól kezdve pedig nem feltétlen tud objektív döntéseket hozni.

Áraink

Külső Projekthez
9900 Ft/óra

MRG Beats Zenei Alaphoz
7900 Ft/óra

Prémium Csomaghoz
2 óra ingyen, utána 7900 Ft/óra

Kérj időpontot egyszerűen és gyorsan!

Segítség kell a döntéshez?

Tudjuk, hogy egy komoly döntés meghozásához mennyire jól jön egy segítőkész partner, aki mindenről azonnal tud tájékoztatni Téged.

Ezért biztosítunk Számodra segítséget, ami mindig a rendelkezésedre áll és a lehető leggyorsabban a lehető leghasznosabb támogatást nyújtja.