fbpx

Utómunka

Miért van szükség utómunkára?

Lehet a legjobb a zenei alap, lehet a legjobb akusztikai körülmények között a legideálisabb mikrofonnal, a legjobb AD/DA konverterrel rendelkező hangkártyával felvett legkiválóbb acapella, de ha kimarad az a fázis, amikor minden a helyére kerül, az összes sáv eggyé kovácsolódik és megkapja a teljes zene a végő érintést, akkor nem lesz sikeres a projekt.

Belénk van kódolva, hogy a hangosabbat egyből jobbnak találjuk, míg ha több hangos zene után a Tiédre kattintanak, és halkabbnak találják, nagyon gyakran azonnal továbbkattintanak.

Biztosan ismered azt a zavaró szituációt, amikor a hangerő túlzott ingadozása miatt folyamatosan állítanod kell a hangerőt. Ez a túlzott dinamika következménye, amelyet mi a kompresszorainkal remelkül tudunk orvosolni. (Ha kell, manuálisan is beállítjuk a hangerőszintet.)

Sokkal szívesebben hallgat mindenki egy kellemes hangszínt, mint egy kellemetlent. Bár ez az előadótól is függ, azért drasztikus változást tudunk elérni a mefelelő utómunkával.

A mikrofon, az akusztika, az előadó hangszíne szinte minden alkalommal termel rezonáns frekvenciákat, melyek nagyon bántják a hallgatók fülét. (Sokszor nem tudatosul a hallgatóban, csak azt érezni, hogy valami nem stimmel.) Arra is odafigyelünk, hogy ezeket kivegyük a felvételből, így minden hallgató jólesően tudja hallgatni, még a vájt fülűek is.

Nagyon fontos redukálni a különböző háttérzajokat, hogy élvezhető legyen a végeredmény.
Fontos kiemelni, hogy mi a levegővételekre is odafigyelünk és manuálisan halkítjuk, ha egy kicsit is túl hangos.

Nem csak a monokompatibilitást kell biztosítani az utómunka során (könnyen ki tudja oltani egymást a bal és a jobb oldal, ezt fáziskioltásnak nevezzük), hanem egyaránt érthetőnek és élvezhetőnek kell lennie a végeredménynek, akár telefonon, fejhallgatóban, autóban vagy hifin hallgatjuk.

Rádiós, robotos, horrorisztikus hangzás? Auto-tune? Manuális tune-olás? Esetleg bármi egyéb? Mi mindent biztosítunk!

Master-Mix-Master Kör

Mix, Master? Jó helyen jársz!

Itt tudsz utómunkát igényelni a zenédhez, ezzel megadva neki a végső csillogást és az igazán minőségi hangzást.

Lehetőséget biztosítunk a Számodra kizárólag Mixinget vagy Masteringet vásárolni, de igénybe veheted a teljes utómunkát is, ami a Mixinget és a Masteringet egyben tartalmazza és még jobb ár-érték aránnyal bír.

Mit jelent a Mixing és a Mastering?

Mixing

Ez az a fázis, ahol a nyers sávokat egymáshoz igazítjuk többek között effektek segítségével, beállítjuk a legideálisabb hangerőarányokat és kialakítjuk a sávok közötti egyensúlyt.

Itt dől el, hogy melyik sávok mennyire fognak dominálni a zenédben, mekkora lesz a sztereó tér, mekkora dinamikakülönbségek lesznek és melyik hangszer mekkora mélységet kap.

Mastering

A mastert arra az egy audio sávra készítjük el, ahol már minden értékes sáv megtalálható kikevert állapotban. Itt érjük el a végső, minőségi hangzást és itt kapjuk meg azt az érzést, hogy a sávok igazán egybe olvadnak és egy egészet alkotnak.

A hangzás mellett minden technikai feltételt biztosítunk. Ilyen például a mono kompatibilitás, kéretlen torzítás kiküszöbölése és a ditherelés is.

Így küldd el a sávokat

2x Mix-Master Kör

2 Ingyenes Extrát is Kapsz!

Végtelen Revision

Addig dolgozunk a zenéden, amíg tökéletes nem lesz a Számodra!
Nincs sem mennyiségi limit, sem határidő megszabva, így bármikor megkereshetsz minket a módosításokkal kapcsolatban.

Annak ellenére, hogy ezt nem sokan ajánlják fel, ne legyél szégyellős írni. Elsődleges célunk a Zenéd tökéletessé varázsolása!

Fellépős Verzió

Készítünk egy olyan változatot is, ahol igényeid szerint halkan hozzákeverjük a zenei alaphoz a kívánt sávokat.
(duplák, sorvégek, fűszerek, stb.)

Ennek köszönhetően a fellépéseiden is telt, mégis élő produkciót adhatsz elő!

Mix

Minden sávot kidolgozunk úgy, hogy azok egymást kiegészítve a lehető legszebb hangzást eredményezzék.

Master

Megadjuk az audiónak a kellő hangerőt, sztereó teret, dinamikát és biztosítjuk a legmagasabb minőséget a publikáláshoz.

Mix-Master

A keverés elejétől a legvégéig mindent megteszünk, hogy a hanganyag minden szempontból kiváló legyen.

 • Utómunka

  Mix

  29,900 Ft
 • Utómunka

  Master

  14,900 Ft
 • Akció!
  Utómunka

  Mix-Master

  39,900 Ft

Express Szolgáltatás

Express Szolgáltatás

Válaszd ezt az extrát bármelyik személyre szabott szolgáltatáshoz az alábbiak közül:

 • Mix
 • Master
 • Mix-Master
 • Exkluzív Zenei Alap
 • Prémium Csomag

És azonnal a sor elejére kerülsz, így kétszer olyan gyorsan elkészül a Zenéd!

 

Figyelem!

Több szolgáltatás egyidejű vásárlása esetén is elég 1 Express jegy, így megéri többet rendelni mellé!

Miért ideális ha a Mix és a Master is nálunk készül?

Ilyenkor minden sávon teljes kontorrunk van, így 100%-osan az igényeidre tudjuk szabni a zenédet. Míg a mastering során már nem tudunk külön-külön az egyes sávokon módosítást végrehajtani, addig a mixing esetén erre meg van a lehetőségünk. Amennyiben mind a kettő munkafolyamat nálunk készül, oda-vissza tudunk ugrálni a két vázis között, így a lehető legjobb lesz a végeredmény és nem kell kompromisszumot kötni.

Küldd el az elképzeléseid most!

Válaszd ki, hogy mit szeretnél és írd meg megjegyzésben a koncepciót, hogy még ma válaszolhassunk rá!

Segítség kell a döntéshez?

Tudjuk, hogy egy komoly döntés meghozásához mennyire jól jön egy segítőkész partner, aki mindenről azonnal tud tájékoztatni Téged.

Ezért biztosítunk Számodra segítséget, ami mindig a rendelkezésedre áll és a lehető leggyorsabban a lehető leghasznosabb támogatást nyújtja.